SERVEI D’ATENCIÓ PER A LA INTEGRACIÓ SOCIAL PROGRESSIVA DE FAMÍLIES EN EXCLUSIÓ SOCIAL NOU HORITZÓ ( NH )

Pretén potenciar el nucli familiar a partir d’un suport socioeducatiu específic i integral, per afavorir la relació i el vincle amb els infants.

 

Servei adreçat especialment a mares, en situació de vulnerabilitat  i/o manca de recursos i de suports familiars/socials.

 

Plantegem estratègies i accions destinades a augmentar les seves habilitats personals, perquè les permeti una millor i més ràpida integració social, accedir al món laboral, així com també, aportar elements formatius i educatius que els suposi una millora en la qualitat de vida i en la relació amb els/les fills/es.

 

Mitjançant  diferents àrees de treball i espais:

 Àrea de desenvolupament infantil. Espai dedicat a assegurar un òptim creixement dels infants.

Espai de dones. Intenta cobrir les necessitats de relació i el sentiment de pertinença a un grup.

Àrea  d’Assessorament. És un  espai  per fer les  consultes i demanda d’informació que necessiten.

Espai “Xerrem”. Permet fomentar el vincle entre les mares,  pretén crear un sentiment de pertinença al grup i un espai de comunicació entre elles tot potenciant  l’autoajuda.

Espai d’intercanvi familiar. Permet que les famílies puguin intercanviar coses que ja no fan servir per altres que necessiten (per exemple cotxets, roba per a nens, per a elles, joguines, etc.).

Espai de creació i manualitats. Es treballen diferents tallers manuals amb tot el nucli familiar, pretén estimular la creativitat.

Notícies NH

CONECCIONS MARE/FILL/A

Al projecte Nou Horitzò ens fascina veure com, a través del massatge infantil, mares i fills/es, es comuniquen a través del tacte, les carícies, les mirades… ens permet que mare i fill/a es dediquin una estona exclusiva, on es pare el món i només estan tots dos.

ES MÀGIC!!!!!!!

MARÇ

Durant tot el mes de març, les entitats del districte hem preparat diverses activitats per a sensibilitzar i reflexionar sobre els drets de les dones.

El dijous 21 de Març, a la plaça de Folch i Torres, les dones del NH van participar a la Fira d’Artesania Expressions de Dona, on varem realitzar un taller de flors i bosses aromàtiques, fetes de manera artesanal.

Una vegada més, sortim al carrer per descobrir i relacionar-nos amb altres dones!!!!

ABRIL

Per celebrar l’inici del Ramadà, les dones musulmanes del Nou Horitzó han volgut obsequia al grup amb un taller de cuina d’origen marroquí,com es el cuscús. Hem gaudit preparant-lo, però sobretot hem gaudit menjant-lo totes juntes,ñam..ñam…

MAIG

Ens agrada aprendre!!!!!!

Les dones mostren un gran interès per aprendre cançons catalanes i cantar-les amb els seus fills i filles. “El ballet del rotlletò” agrada a mares i nens, ja que no només cantem, i ballem sinó que també aprenem català mentre gaudim tots/es junts/es!!!!!

Contador visites: 1.138